Uçmaktan korkan insanların çözüme nasıl ulaşacağına dair önemli tespitler yaptığımız yazımızı sizlerle paylaşıyoruz.
İnsanlar bir yerlere ulaşımını sağlamak için belli başlı araçlar kullanırlar. Toplumumuz karayolu ulaşımına alıştığı için bunu fobi değil hobi haline getirenler var. Oysaki havacılar için durum böyle gözükmüyor. Yaşantıları boyunca durum hep böyle.
Uçmanın bahsi geçtiğinde kalp atışları hızlanır. Terlemeye, ürpermeye başlarız. Uçuş konusunu aklından uzaklaştırmaya başlarız. Nasıl olacak? Nasıl gidecek? Uçak sarsılacak mı? Ya düşerse? Endişeleri kısa sürede paniğe neden olan sözcüklerdir. Uçak korkusu bir anlamda paniktir. Uçağa ilk kez binen için bu durum daha farklı boyutlarla hal alır. Bu tip yolcular genellikle uçak içerisinde görevlilere zor anlar yaşatırlar. Kendilerini “haklı” çıkarma psikolojilerine eğilim gösterirler. Uçuş fobisi insana aslında bir baskıdır.
Yolcu uçmaktan korkuyor ve bir kez daha uçağa biniyorsa bu yolcu için bir işaret midir? Kesinlikle iyi bir durum. Korkunun görünmezliği ama hissiyatı içimizi kuşatır ve bizi kendisine esir eder. Bu durum farklı olmasıyla birlikte kişi kendine özgüvenini hiçbir zaman yitirmemelidir.
Uçuş Fobisi Sizce Nasıl Önlenir?
Yukarıdaki metinde geçen “ya uçak düşürse? ” cümlesine gelelim. Aslında uçuş sırasında türbülans gibi olumsuz hava koşullarında uçak düzensiz bir hava akımına kapılacağı için uçak sarsılır. Ve yolcunun uçuş fobisi de artar. Bu durum karayolu ulaşımında ne ise havayolu ulaşımında da durum budur. “İlk uçuş” bir heyecan yaratır. Bizi etkiler, üzerimizde unutulmaz bir an bırakır. Bu durum farkındalığında çokta hoş bir izlenim yaratır ve bu doğaldır. Uçuş fobisini yenmek için korktuğumuz durumun üzerine giderek bu korkuyu yok edebiliriz. Genellikle uçuş fobisini artıran görseller bir uçak kazası olduktan sonra ne hissederiz sorusunu akıllara getiriyor? “İyi ki uçağa binmiyorum, Bakın gördünüz mü? Düşmez diyorlar nasıl da düştü?” Gibi olumsuz düşünce ve kaygılar bizi uçuş fobisine sürükler.
Keyifli ve emniyetli uçuşlar..